Dijeta za lečenje raka


Postoji mnogo zdravih namirnica koje sadrže visok nivo vitamina K.Vitamin K je neophodan za zgrušavanje krvi, međutim previsoke doze vitamina K mogu dovesti do stvaranja ugrušaka krvi. Ne više od 25 do 30% sastava hrane u dijeti treba da sadži vitamin K a to su : brokoli, kelj, prokelj, kupus, krastavac, zelena salata, zelje. Beli luk treba izbegavati iz drugih razloga I treba ga jesti u umerenim količinama.

Postoji nekoliko tipova dijeta koje se prilagođavaju prema indivivualnom stanju bolesnika naprimer imamo katogenu dijetu, uljnoproteinsku dijetu i mnoge druge tipove dijeta koje se učinkovito bore protiv kancera a prilagođene su određenim tipvima i određenim fazama ove bolesti. U daljem tekstu ću pokušati da vam objasnim šta sme a šta ne sme da se jede i kako prilagoditi određeni način ishrane određenom stadijumu bolesti. Takođe ću pokušati da vam objasnim kakav je uticaj određenih namirnica na procese u organizmu i na dalji razvoj i progres bolesti.


Koncept dijete protiv raka

Sećam se da sam čitao detaljan dnevnik osobe koja je pokušavala da izleči svoj rak alternativnim tretmanima. Bio sam zbunjen jer rezultati ove osobe nisu davali željene efekte iako je radila sve kako treba.

Treba razumeti da ako se uzima bilo kakav alternativni tretman lečenja to je slično kao da stavljate benzin u vaš automobile i na pravom ste putu da počnete sa ubijanjem ćelija raka, ali ako koristite lošu dijetu to je slično kao da stavljate vodu u svoj rezervoar I mešate je sa gorivom.

Mnogi ljudi su uspeli da se izleče od raka samim tim što su uneli velike promene u njihovu dijetu. Želim da naglasim da su loše dijete za vreme tretiranja raka alternativnim metodima smanjile efekat istih ili u potpunosti izbrisale bilo kakav napredak. Nešto veoma jednostavno i naočigled beznačajno kao dodavanje soli u hranu može da uništi kompletan tretman.

Dijeta je podjednako značajna kao i tretiranje raka. Ako anti kancer dijeta ne utiče na kancer onda se upotrebljavaju alternativni tremani da bi se on uništio.

Većina ljudi dobija rak zbog hrane koju su jeli. Pogrešna hrana koju unosimo stvara pogodan teren u našem organizmu za stvaranje gljivica koje su jedan od krivaca za nastanak raka.

U mnogim slučajevima naučne studije su dokazale da dijeta sama po sebi zajedno sa hranom koja je prouzrokovala kancer, nulira efekat ostalih zdravih namirnica I razvija rak. Dakle da bi smanjili kancer treba da promenimo svoju dijetu stvarajući zdrav teren. Anti kancer dijeta određuje šta smete a šta ne smete da jedete. Ako nešto nije dozvoljeno da jedete, nemojte tu hranu jesti!

U nekim slučajevima nastanak raka može biti povezan sa unosom hrane na koju smo alergični. Započinjajnem dijete izbacujemo hranu na koju smo alergični a unosili smo je dugi niz godina i utičemo na dalji razvoj kancera.

U slučajevima koje sam pronašao iz medicnskih studija, gljivice koje žive u organizmu se mogu hraniti isključivo jednom vrstom hrane koje stvara pogodan tren za njihovo razmnožavanje a to je duvan, meso,sladoled, sirevi i drugi slični proizvodi a takođe stvaraju psihičku potrebu za uzimanjem ove hrane. Da bi se zaustavio razvoj kancera potrebno je prestati sa unosom ove hrane. Psihička zavisnost i nagon za unosom ove hrane mogu stvoriti dodatne problem prilikom dijete a direktno su povezani sa uticajem gljivica na ljudski organizam.


Nisu sve anti kancer dijete iste

Moram napomenuti da za odeđene tretmane raka se prepisuju određene specifične dijete. Drugim rečima nisu sve dijete za rak iste.

Za primer dijeta za kancer Roberta O. Younga PhD je specifična zbog toga što je skoro svo voće zabranjeno. Zabranjeno je zbog dobrog razloga koji je osnovni cilj ove dijete. Njegova dijeta je napravljena da bi izbalansirala pH vrednost krvi I da bi uklonila kvasac i gljivice iz organizma. Kao i mnogi drugi tretmani, njegov tretman pretvara kancerogene ćelije u normalne ćelije.

Tretmani za ljude koji su veoma slabi i kod kojih je kancer napredovao u visokoj meri mogu da se oslone na neka od nutricionističkih rešenja koja će im povećati energiju ali ujedno i uticati na dalji razvoj kancera umanjujući uticaj mlečne kiseline na organizam. Više na ovu temu možete pročitati u članku Nutricionistički protokol za slabe osobe

U drugim tretmanima naprimer voće ne samo da je dozvoljeno ono je sastavni deo tretmana. Zašto? Zato što neke anti kancer dijete su napravljene da ubiju kancerogene ćelije I pojedine voćke sadrže visoke količine jedinjenja koje uništavaju kancerogene ćelije I takodje uništavaju jedinjenja kojima se hrane kancerogene ćelije.

U ovom tekstu ćemo se usresrediti na uništavanje gljivica I ostalih mikroba u telu. Ovo je dosta sličo sa principima Roberta O. Younga I njegovoj dijeti. Takođe naš je izbor sledeći baš is tog razloga jer dosta drugih dijeta nisu davale rezultate.


Razumevanje šta predstavlja anti kancer dijeta

Kancer nastaje zbog mikroba koji su u kancerogenim ćelijama. Ovi mikrobi se hrane šećerima I jedinjenjima iz mlečnih proizvoda.

Svaka hrana koju unosimo u organizam koju jedemo ili pijemo može biti svrstana u nekoliko kategorija:

1.Hrana koja hrani I ojačava kancerogene ćelije I mikrobe u njima na primer rafinirani šećer,mlečni proizvodi.

2.Hrana koja stvara kancer margarini, dijetalna koka kola, francuski sirevi, kukuruzno ulje

3.Hrana koja direktno utiče na alternativne tretmane a to je kafa, hlor, fluor, alkohol.

4. Hrana koja utiče na imuni sistem I sprečava ga u uništavanju kancerogenih ćelija a to je meso

5.Hrana koja sadrži jedinjenja koja uništavaju kancerogene ćelije, zaustavlja širenje kancera ili u nekim slučajevima pomaže prilikom tretiranja raka a to su crno grožđe, malina, jagode, brokoli, karfiol, šargarepa, ananas, bademi itd.

Kuvanje uništava enzime u voću I povrću I na taj način smanjuje delovanje na kancerogena oboljenja.

Idealno za vreme antkancer dijete je da sva hrana 100% bude u kategoriji 5 I da se spade pod hranu koja uništava kancerogene ćelije, zaustavlja širenje ili na neki drugi način utiče na kancer. Kad god jedete hranu koja nije u toj kategoriji direktno utičete na tretman raka. Iz ovog razloga u mnogim anti kancer dijetama se koristi sveže voće I povrće.

Pojedina hrana se ubraja u više kategorija. Na primer grožđe hrani glukozom kancerogene ćelije ali sadrži jedinjenja koja uništavaju kancerogene ćelije. Pa dali da uzimam grožđe? Generalno, ne.Ali naprimer, Brandt grožđe dijeta kao lek je dijeta sa grožđem i ničim više i to je odličan tretman za rak. Problem je u stvar da grožđe kombinovano sa drugim jedinjenjima i hranom više hrani kancerogene ćelije nego što ih uništava zbog toga što druge supstance uništavaju vrednost grožđa kao sredstva za uništavanje kancera.


Kritička definicija

U alternativnoj medicini pojam gladovanja imao veoma različit termin u odnosu na definiciju koju koristi mnogo ljudi.U alternativnoj medicini termin post znači da osoba može piti vodu i ograničenu količinu pića i hrane. Brzo znači u nekim slučajevima i do 42 dana a može se povezati sa terminom ograničen.


Veoma bitna poruka za slabe ljude obolele od kancera

Dijeta koja se zasniva na svežoj hrani i koja se sastoji od svežeg voća i povrća za ljude koji su veoma slabi će predstavljati problem jer oni neće moći da je svare.

U vom slučaju je najbolje da se unosi organska goveđa hrana. Makrobiotička dijeta je bolja za veoma slabe pacijente zbog toga što je kuvana hrana mnogo bolja i lakša za varenje. Postoji mnogo literature o makrobiotičkoj ishrani i dijetama.

Ovim pacijentima treba da se povrati energija i njima se preporučuje Noni sok, Xango sok i sok od borovnice, ali sok od čiste borovnice pravljene sa izvorskom vodom a ne rafinisani sokovi jer oni više odmažu neko što pomažu a u daljem tekstu videćemo i zbog čega.


Uključiti hranu bogatu oksalnom kiselinom

Ako izaberete bilo koju antikancer dijetu 50% i više hrane koju unosite treba da sadrži visoku dozu oksalne kiseline. Oksalna kiselina je ubica kancerogenih ćelija. Povrće koje sadrži oksalnu kiselinu je repa , slatki krompir, celer , maslačak, zelje, patlidžan, brokoli, šargarepa ,zelena paprika, krompir, bundeva spanać . Voće:Kivi, limunova kora,borovnice, maline, šljive, mandarine. Semenke: Kikiriki, bademi, brazilski orah, seme susama, mak, seme suncokreta, indijski orah.


Hlor, fluor i druge toksične hemikalije

Izbegavajte hlor u vašoj dijeti.Ovo znači takođe izbegavanje hrane koja je napravljena sa tekućom vodom. Hlor uništava mnoge hranljive materije. Nemojte da pijete sokove koji su prevljeni od vode sa česme. Ne treba da kupujete flaširani sok od grožđa jer se u toku obrade meša sa hlorom i vodom iz česme, na taj način se uništavaju mnoge hranljive materije.


Povrće

Svo povrće treba da bude organsko. U suštini treba da unosite organske sveže salate / povrće /klice za doručak, ručak i večeru.

Brokoli*, blitva*, cvekla*, kupus*, šargarepa*, karfiol*, celer, krastavac, patlidžan ,bundeva, boranija, grašak, paprika, spanać, zelje, rotkvice, blitva, pšenične trave, ječam trava, pasulj.

Imaju antikancerogeno dejstvo sa znakom *

Bilo bi jako dobro izmiksovati sve ove sastojke sa znakom * i piti sok od njih.


Koštunjavi plodovi

Generalno samo ceo badem, makadamski oraščić i orasi su dozvoljeni za dijetu raka. Indijski orah je strogo zabranjen. Bademi i makadamski oraščići imaju laetrile. Orasi imaju omega 3. Kikiriki i idnijski orah imaju dosta gljivica i netreba ih koristiti osim u Budvigovoj dijeti.


Superhrana

Najbolji primer je sok od biljke ječma i još neke druge trave. Samo neke voćke i povrće mogu da dođu i blizu ovim superhranama. Mnoge prodavnice prodaju kombinovane napitke i ekstrakte od biljaka i plodova biljaka koji predstavljaju superhranu. Ovakva hrana je neophodna za tretiranje kancera.

Sami možete da napravite sok od sveže stabljike, listova i semnja ječma. Ali da napomene biljka mora da bude sveža.


Mahunarke

Mahunarke osim kikirikija su dozvoljene da se koriste kod ljudi obolelih od raka, ali samo umereno i to u cilju stabilizacije težine i da bi se obezbedio dovoljan unos proteina.


Proizvodi od soje

Svi soja proizvodi moraju biti izbegnuti osim svežih klica soje. Klice soje imaju neverovatan broj anti kancer jedinjenja i prihvatljiv su sastojak u vašim salatama.


Integralne žitarice

Integralne žitarice se mogu koristiti samo kad pacijent ima veliki gubitak težine.Ako je gubitak težine nekotrolisan, treba da se razmotri plan lečenja uz hidrazin sulfat. Kvasakc, koji u sebi ima svaki pacijent oboleo od raka, pretvara složene ugljene hidrate u jednostavne tako da čak i unos žitarica iz ovog razloga treba izbegavati. Žitarice utiču na organizam da postane još kiseliji. Kukuruz i pirinač treba izbegavati u potpunosti.


Kvasac

Kvasac je jedan od razloga zbog kojega treba izbegavati hleb i ostala peciva. Japanska istraživanja pokazuju da kancer dojke je u mnogome izazvan zbog proizvoda pečenih sa kvascem. Takođe brašno zajedno sa kvascom se koristi u hranjenju kancera. Jedin kvasac koji može da se koristi je takozvani pekarski kvasac.


Meso, riba, živina, jaja i mlečni proizvodi

Govedinu, svinjetinu, ribu, ćuretinu treba izbegavati prilkom lečenja raka. Postoji mnogo razloga zbog ovog ograničenja. Jedini izuzetak je ako neka osoba boluje od gubitka težine je da koristi svežu rečnu ribu i mahunarke pasulj i slično.

Izbegavajte sve mlečne proizvode uključujući maslac, sireve i sve masne proizvode osim sira ili obranog mleka kad se koriste u budvigovoj dijeti. Izuzetak je kod trudnica i dojilja koje trebaju da jedu dva jajeta dnevno, jer holin je neophodan za razvoj mozga beba ,a beba ima prednost jer dva jajeta dnevno nisu opasna po život bolesnika obolelih od kancera.

Ako osoba mora da pije mleko, jedina prihvatljiva vrsta je kozije mleko od organski uzgajanih koza.

Konktretno meso je loše za dijetu protiv raka i da se naglasi sve što sadrži proizvode koji su dobijeni od životinja je loše za kancer i anti kancer dijetu.

Možete pročitati i članak o istraživanju naučnika i riziku od stvaranja raka dojke koji povećava povećan unos crvenog mesa u organizam


Zaslađivači

Svi zaslađivači napravljeni od strane čoveka su loši za antikancer dijetu. Jedini prihvatljiv je stevia.

Šećer i derivati žitarica

Treba izbegavati rafinirane šećere i žitarice. Oni ne samo da hrane gljivice i stvaraju kvasac u organizmu, oni hrane ćelije raka.Nemojte jesti ništa u čemu ima kvasca. Pored toga rafinirani šećer i drugi prosti šećeri ometaju vaš imuni sistem.Ove supstance takođe ometaju dovod vitamina C i kiseonika do ćelija raka. Šećer iscrpljuje organizam i smanjuje apsorbciju ključnih minerala zbog svoje kiselosti, kiselost podstiče organizam da koristi minerale da regulišu nivo pH vrednosti u organizmu. Isto važi i za sve kisele namirnice, lančana reakcija organizma da reguliše pH vrednost krvi i održi je na optimalnom nivou je uzrok i glavni faktor skoro svih hroničnih bolesti uključujući i rak. Bila bi potrebna cela knjiga da bi se opisalo kako telo održava svoju pH vrednost u normali.

Med

Ako su šećeri loši za ljude sa rakom, šta je sa medom još jednim prostim šećerom? Med je i dobar i loš za rak. Med sadži 38% fruktoze i 31% glukoze koji hrane ćelije raka. Dobra stvar je da med sadrži moćne antioksidanse fenolne. Međutim kao i sok od grožđa med treba izbegavati.


Voće, suvo voće i voćni sokovi

Jedini plodovi koji su dozvoljeni na ovoj dijeti, bez ograničenja su nezaslađena lipa, nezaslađen limun i avokado. Limun je zapravo obavezan kod svakog tretmana raka zbog svog blagotvornog delovanja na jetru i zbog oksidacije tela. Sok limuna treba uzeti neposredno pre spavanja. Izuzetak ovog opšteg pravila su voćni postovi kad telo ne dobija ništa osim proteina voća, to je moćan lek za rak. Još jedan primer je dijete i lečenje kalijum hloridom kod koga se uzima voće sa povećanom koncentracijom kalijuma.


Pečurke i morske alge

Postoje neke pečurke koje se koriste u lečenju raka uglavnom kao dopuna tretmanu. Dobra stvar kod gljiva je da sadrže polisaharide koji su bitni za imuni sistem.

Alge se preporučuju prilikom ishrane jer imaju visok nivo polisaharida posebno braon morske alge.Treba izbegavati klorelu i spirulinu.

Neke od gljiva koje uništavaju kancer su kordiceps i čaga

Nešto više o lekovitom delovanju gljive čaga na kancerogena oboljenja možete pronaći u ovom članku a informacije o uticaju kordicepsa na kancerogena oboljenja možete pronaći klikom na link

Takođe možete pročitati članak o novootkrivenoj morskoj travi koja zaustavlja širenje kancera


So

Rafinisana so može biti glavni uzrok raka. Rafinisana so, loše masti, margarin i maslac su glavni uzroci da crvena krvna zrca apsorbuju manje kiseonika praveći od hemoglobina obrok za kvasac i gljivice. Takođe crvena krvna zrca ne mogu da dopreme kiseonik do nekih delova tela u kojima se stvara pogodno tle za nastanak kancera.

U drugom slučaju prirodna morska so ima mineralni sastav veoma sličan ljudskoj krvi.To je izuzetno zdrava hrana dokle god je mnogo ne koristite.

So dobijena iz prirodnog okruženja uz pomoć isušivanja suncem iz morske vode je drugačija u odnosu na modernu rafinisanu so. Morska so je kompleks minerala kao što su kalcijum i magnezijum. Ovaj kompleks je veoma bitan za zdrav život. Mnogi minerali su uklonjeni iz rafinisane soli veštačkom proizvodnjom. Proces rafinisanja nije prirodan i ova so veoma loše utiče na organizam povećavajući krvni pritisak, stvarajući probleme sa srcem, bolesti bubrega.


Loše masti i ulja

Masti koje u potpunosti treba da izbegavate su trans masti.Trans masne kiseline i delimično hidrogenizovana ulja su jedan od glavnih uzroka nastanka raka. Oni postaju deo zida ćelije i a sledeći korak je da ćelija postaje kancerogena, takođe kiseonik na ovaj način ne može da ulazi u ćelije.

Kao i kod rafinisanih soli, masti smanjuju naelektrisanje crvenih krvnih zrnaca. Smanjuju prenos kiseonika i onemogućuju zbog anaerobnog zida ćelije unos kiseonika u samu ćeliju.

Još jedna loša hrana za obolele od raka su polinezasićena ulja. Polinezasićena ulja naprimer kukuruzno ulje koje se prodaje u supermarketima promoviše rast malih krvnih sudova. Ovo je loše za rak jer omogućava rast tumora.Izbegavajte ova ulja.


Biljke i začini

Sve biljke i začini su prihvatljivi, osim crnog bibera i drugih kiselih začina. Mnogi začini poput kurkumina su jako dobri anti kancer agensi.


Voda i vežbanje

Svaki bolesnik od raka treba da pije što više prirodne vode (prirodna voda može da bude prečišćena sa ozonom) i treba da popiju nekoliko litara dnevno.

Takođe oboleli od raka trebaju da vežbaju što je više moguće. Vežbanje podiže linfni sistem i pomaže da se izbace toksini iz tela.


Jetra

Pre nego se simptomi kancera pojave jetra je je oštećena. Kako kancer napreduje tako oštećenje jetre postaje sve drastičnije.

Jetra je glavni organ koji prečišćava organizam od toksina. Osoba sa alternativnim sistemom lečenja kancera oslobađa veliku količinu toksina u krvotok koji na kraju završavaju u jetri. Zbog toga jetra mora biti detoksifikovana i očišćena.

Ovde možete pronaći recept kako očistiti jetru

Međutim pre čišćenja jetre od toksina,debelo crevo mora biti očišćeno tako da toksini mogu biti ubačeni u debelo crevo. Tako da pre svakog alternativnog lečenja raka mora da se očisti debelo crevo!

Debelo crevo može da se čisti uz pomoć ricinusovog ulja.

Pre svakog čišćenja jetre mora da se ustanovi da je debelo crevo u dobrom stanju ako nije čišćenje jetre može da izazove bol jer se jetra ne može isprazniti.

Tek kad se započne ovakva jedna dijeta i urade kompletne pripreme organizma za alternativni tretman uništavanja kancerogenih ćelija tad možemo odabrati jedan od ponuđenih i veoma efikasnih pridržavajući se svakog koraka u dijeti koja prati ovaj tretman.Jedan od tretmana je uništavanje kancerogenih ćelija artemisininom, slatkim pelinom.

Takodje treba da se napomene da su svima dostupna mnoga druga jedinjenja biljnog sastava ali naprimer u delovanju slatkim pelinom ili njegovim aktivnim derivatom artemisininom trebamo da obratimo pažnju da se smanji unos antioksidansa kao što je graviola naprimer. Mnogi ljudi prave grešku jer na primer konkretno artemisinin uništava ćelije slobodnim radikalima dok antioksidansi neutrališu slobodne radikale a samim tim se nulira efekat slatkog pelina.

Kao i kod grožđa jako je važno šta sa čim sme da ide a šta sa čim ne sme.

Facebook komentari

copyright © 2016 WordPress Integration by Inveo