Ishrana za osobe obolele od HPV virusa

Lisnato povrće proizvodi velike količine jedinjenja indol 3 karbinola i dim. Istraživanja pokazuju da žene koje uzimaju 200 do 400 mg indol 3 karbinola ili DIM potpuno povrate u normalno stanje pred-kancerogene lezije grlića materice. Povrće koje sadrži indole 3 karbinol je kelj, zelje, ren, potočarka, kupus, brokoli i karfiol. Ovo povrće se preporučuje da konzumiraju osobe koje su obolele od HPVa takođe ako su u mogućnosti indol 3 karbinol u obliku dijetetskog suplementa.

Kad se konzumira beta karoten konvertovan u vitamin a vaše telo se postepeno čisti od hpv virusa. Veoma je bitno da nemate deficit beta karotena u vašem organizmu prilikom započinjanja i za vreme alternativnog tretmana i čišćenja od HPV virusa. Povće bogato beta karotenom je šargarepa, bundeva, paradajz. tikvice, krompir i zelena salata. Takođe se prporučuje beta karoten u visokim koncetracijama u vidu dijeteskog suplementa od 5000 do 10000 iu dnevno.

Folna kiselina je posebno korisna prilikom lečenja cervikalne displazije. U jednoj studiji je dokazano da visok nivo folne kiseline u organizmu pomaže prilikom prevencije blage cervikalne displazije kod HPV 16 i drugih HPV tipova visokog rizika. Dobri izvori folata uključuju mahunarke, šparglu, jaja, narandže i jagode.

Vitamin c je aktivator imunog sistema koji će vam eksponencijalno povećati šanse da se izlečite od HPV virusa. U jednoj studiji je dokazano da žene sa većom koncentracijom vitamina C su imale manje šanse da im  se razvije cervikalna displazija. Vitamino c su bogati paprika, kelj, kivi, brokoli, pomorandža, grašak i papaja.

Antioksidansi mogu da pomognu prilikom lečenja različitih sojeva HPV uključujući i one koji izazivaju razvoj bradavica. Antioksidansi se bore protiv slobodnih radikala koji su zapravo uzročnici nastanka kancera. Iz tog razloga osobe koje imaju HPV treba da konzumiraju hranu bogatu antioksidansima. Antioksidansi se u velikoj meri nalaze u artičokama, zelenom čaju, raznim bobicama, breskvama i spanaću.

Preporučljivo je da sve namirnice budu organske i sertifikovane anti-GMO kako bi se osigurao bezbedniji režim ishrane.

Pošto estrogen igra veoma značajnu ulogu u razvoju HPV virusa, preporučuje se da se izbegava hrana bogata estrogenom. Fitoestrogeni imaju pozitivnu asocijaciju prilikom nastanka pred-malignih cervikalnih lezija. Estrogene i fitoestrogene namirnice su soja, lan, seme suncokreta, tofu, veštački uzgajano meso i mlečni proizvodi.

Konzumiranje mesa ne treba da bude isključeno prilikom lečenja HPV virusa. Međutim, prilikom izbora proizvoda od mesa, važno je da izaberete namirnice koje imaju niske nivoe estrogena, sertifikovano organsko meso bez dodataka hormona.

Za one koji žele da pojačaju unošenje vitamina i nekih jedinjenja koja imaju antivirusne karakteristike preporučuju se jedinjenja poput artemisinina, astragalusa  garanije, gljivice turskog repa (Coriolus Versicolor ), ekstrakt lišća masline, ulja tamjana, kurkumin i drugo.

Potrebno je uključiti i promene navika uz dijetu i alternativni tretman lečenja a u to spada prestanak konzumacije duvana, prekid konzumacije alkohola, prestanak konzumacije kafe, redovno vežbanje i fizička aktivnost, spavanje minimalno 8 sati.

Sve gore navedene preparate možete poručiti kod nas kao dodatak ishrani.

Artemisiol vaginelete anti HPV

Artemisol vaginelete zbog svoji veoma aktivnih sastojaka imaju izuzetno efikasno delovanje protiv HPV, humani T- limfocit virusa, virusa herpesa, citomegalovirusa, virus hepatitisa, virus humane imunodeficijencije ili HIV,

Eucalyptus polybractea cryptone ulje prodaja 10 ml

Eucalyptus polybractea cryptone ulje Blue Mellee ima izuzetna antivirusna svojstva tradicionalni preparat leči HPV virus i HPV virusne infekcije.

Facebook komentari