Rak dojke posle operacije i za vreme hemioterapije i prevencija

Rak dojke posle operacije i kako postići da se on ponovo ne vrati? Ovo je pitanje koje mi postavljaju mnoge žene koje su imale iskustva sa ovom teškom bolešću. Zapravo postoje neki metodi kojima možete da sprečite ponovni povratak kancera dojke.

Posle operacije, ono što doktori uglavnom prepisuju je hemioterapija da bi se očistio organizam od preostalih kancerogenih ćelija koje nisu mogle biti uklonjene hirurškim zahvatom. Ono što se preporučuje prilikom upotrebe hemioterapije su kordiceps, medicinska gljivica koja povećava broj leukocita u organizmu i održava imuni sistem za vreme delovanja hemiopterapije. Takođe se preporučuje kompletan spektar vitamina i minerala, jer osobe koje dobijaju hemioterapiju imaju smanjenje svih elemenata u organizmu. Takođe se preporučuju sa strane alternativne medicine, pojačivači delovanja hemioterapije poput DMSO i MSM koji povećavaju propustljivost ćelijske membrane kancerogenih ćelija, a na taj način se apsorbuje veća količina agensa u  ćelije raka. Za imuni sistem se takođe može preporučiti gljivica reiši latinski ganoderma lucidum, antioksidansi poput vitamina C i za neželjene efekte je veoma dobar koren astragalusa. Veoma je bitna i upotreba probiotika koji održavaju crevnu floru, jer zapravo u crevima se aktivira imuni sitem i njihova pravilna funkcionalnost je veoma bitna za normalno snabdevanje hranjljivim materijama.

Rak dojke posle operacije uglavnom nekoliko godina pa i decenija miruje. U naučnim ispitivanjima je dokazano da ovaj vremenski period umnogome zavisi od toga kakav život vodi pacijent posle tretmana i operacije. Veoma je bitno da se nastavi sa normalnim aktivnostima, bez zloslutnih misli i da se vodi normalan i aktivan život bez zatvaranja u sebe. U tome pacijentu treba da pomogne okruženje i porodica,. Pacijent sam sebe treba da bodri, jer od njega samog zavisi kvalitet života posle operativnog zahvata.

Ono što mogu da preporučim ženama obolelim od kancera dojke koje su podvrgnute operaciji a i onima koje nisu kod kancera dojke koji je hormonski zavisan je upotreba indol 3 karbinola koji smanjuje osetljivost estrogen receptora i smanjuje delovanje hormona na ćelije. Rak dojke posle operacije takođe treba tretirati artemisininom ali isključivo mesec dana posle upotrebe hemioterapije. Hemioterapija pomera gvožđe koje je aktivator artemisinina iz ćelija u međućelijski prostor, tako da aktivacija atoma kiseonika kojima je naoružan artemisinin ne može da bude usmerena na kancerogene ćelije već se odigrava na pogrešnom mestu.

Kancer dojke može da bude iniciran hormonima ali kad već nastane ono što ga zapravo održava ne moraju biti hormoni. On u jednom trenutku dovoljno ojača da može da bude hormonski ne zavisan. U toj situaciji je veoma dobar kineski pirinač na crvenom kvascu koji je pokazao izuzetne rezultate kako kod hormonski nezavisnih tipova raka dojke tako i kod hormonski zavisnih tipova.

Kancer dojke se zadržava u matičnim ćelijama to jest ostaje zapisan kod mutacije u DNK matičnih ćelija. Popravke DNK zapisa izuzetno dobro vrše beta karoten, konjugovana linolna kiselina i ulje konoplje. Više informacija o DNK reparaciji i preparatima i načinu njihove upotrebe možete pročitati u članku Preparati koji vrže opravke na oštećenim DNK

Čišćenjem organizma od zaostalih materija od hemioterapije ili radijacije može da se poboljša kvalitet života i spreči povratak bolesti. Čišćenje se može raditi putem zeolita i to ne duže od jednog meseca, jer zeolit vezuje sve teške metale i radioaktivne izotope i izbacuje ih iz organizma. Takođe se može izbaciti veliki deo štetnih materija putem fizičke aktivnosti i znoja.

Način života i odricanje od loših navika poput alkohola, duvana, narkotika je ključno kod ljudi koji boluju od svakog tipa kancera pa i raka dojke. Šetnje po suncu i fizička aktivnost, promena načina ishrane, poboljšavaju rad organizma i kompletan metabolizam a takođe i popravljaju raspoloženje pacijenata što je od ključnog značaja prilikom borbe sa ovom opasnom bolešću.

Red meat increases the risk of the breast cancer

According to the newest studies, women who frequently eat red meat and its products have high risk of getting the breast cancer. Doctors are warning the whole public, for a long time now, that red meat increases the likelihood of getting a bowel and cancer, but up until now the breast cancer wasn’t included.

Facebook komentari