Zaboravljeni recepti i biljke za lečenje ženskih problema

Pošto sam dosad pisao o preparatima i biljkama koje potiču iz nekih drugih kultura uključujućI indijske i kineske biljke koje se koriste u tradicionalnoj medicini u ovom zemljama u ovom članku ću se usresrediti na dopunsku terapiju artemisninu i u budućim člancima ćemo se usreserediti na kombinovanje protokola istočnih biljaka i naše tradicionalne medicine. Pošto je bilo dosta priče o artemisninu kao antikancerogenom agensu iz biljke satki pelin treba se napraviti mesta i za neke naše domaće biljke koje takođe pomažu prilikom teških kancerogenih oboljenja.

Artemisnin se pokazao uspešnim u lečenju kancera dojke, glića materice i jajnika oboljenja o kojima ćemo pričati u ovom članku a takođe se pokazao veoma uspešnim u lečenju raka debelog creva, prostate, pluća, pankreasa, leukemije i drugih zloćudnih oboljenja. Više o lečenju artemisninom možete pročitaiti u članku Biljka slatki pelin lek za tumore i rak

Odliv krvi hormoni kancer dojke

Kancer dojke, rak grlića materice i kancer jajnika su oboljenja koja u većini slučajeva imaju isti izvor bolesti a to su hormonalni poremećaji. U ovom članku ćemo napisati nešto više o biljnoj metodi lečenja ova tri oboljenja i načinu pripreme lekova od lekovitih trava koje možete pronaći na ovim prostorima.

Hormonalni poremećaji mogu biti propraćeni neredovnom ili obilnom menstruacijom a takođe mogu da budu veoma izraženi u prelaznim godinama. Da bi se smanjila prevelika menstruacija a ujedno i da bi se uticalo preventivno,  koristi se sledeća mešavina čaja: 25 grama žalfije, 25 grama hajdučke trave, 25 grama matičnjaka, 25 grama islandske mahovine, 50 grama korena odoljena, 25 grama cveta arnike.

Dodati jednu malu kašiku na 250 ml vode. Čaj treba ostaviti da odstoji tri minuta.Ovaj čaj žene trebaju da piju i kad im se stanje normalizuje i kad se smanji odliv.

Više informacija o odlivu krvi i drugim metodama lečenja hormonskog disbalansa kod žena i regulaciji nivo estrogena i progesterona možete pročitati u članku Obilno krvarenje prilikom menstrualnog ciklusa – biljni tretman

Dosadašnje istraživanje

Hpv virus koji može da bude jedan od najčešćih uzročnika raka grlića materice može da se tretira raznim tipovima vagineleta a više možete pročitati u članku Biljka koja leči HPV virus

Takođe treba napomenuti da artemisnin veoma uspešno otklanja čvoriće i ciste grudima, širok spektar bakterija a ujedno jača imuni sistem i čisti organizam.

U slučaju da je kancer već nastupio postoje uspešne metode koje smo već navodili u predhodnim tekstovima kao što je Naučna istraživanja artemisinina kao potencijalnog leka za rak  ali takođe treba uključiti i nama veoma pristušačan metod koji smo pronašli u nekim davno dokumentovanim spisima u kojima po tvrdnji pisca je ovaj tretman veoma uspešno izlečio veliki broj žena za veoma kratko vreme. Ovo je zaboravljeni tretman za lečenje karcionma jajnika, materice i grudi:

Mesto na kome se nalazi kancer se maže mašću od nevena. Mogu da se koriste i da se koriste oblozi od izgnječene bokvice koji se stavljaju na dojku.Obloge je veoma lako napraviti sitnjenjem 100 grama biljke bokvice.

Mast od nevena se pravi na sledeći način:

Veoma sitno iseći 300 grama kompletne bljke nevena ( bez korena). Pri tom zagrevati oko pola kilograma organske masti svinje. U tu vrelu mast kad se zagreje staviti gore navedeni usitnjen neven i držati ga dok mast ne proključa. Kad proključa kompletnu smešu skloniti sa ringle i ostaviti je da stoji jedan dan. Sutra dan kompletnu smešu podgrejati I procediti je kroz platno ili filter za ceđenje. Ovako ste dobili mast od nevena a istu treba da odložite u čiste posude i ostavite za naknadnu upotrebu u frižider.

U narednom period obolela osoba treba da koristi velike količine čaja koji se pravi od 300 grama nevena, 100 grama koprive I 100 grama hajdučke trave. Čaj se pravi od jedne kašike ove mešavine koja se dodaje na 3 deci vode. Dnevna količina koja se koristi u toku jednog dana bi trebala da bude oko 2 litre ovog čaja. Ovaj čaj se konzumira u toku celog dana i pije se u malim gutljajima.

Ako osetite bolove na mestu na kome ser razvija karcinom preporuka je da se koriste parni oblozi od rastavčića.

Više o biljci neven i njenoj narodnoj upotrebi

neven za žene

Neven (Calendula Officinalis) Među domaćim lekovitim biljem neven je jedna od važnijih lekovitih biljki. U narodu je još poznat kao: ognjanac, žutorod, prstenčac  i sl.

Spada među lekovitim biljkama koja leče kancerogena oboljenja, raste po baštama ali se može naći i u gomili šuta gde raste na divlje.

Raste do 60cm sa cvetovima žute do narandžasto žute boje. Neven postoji u više vrsta svaka odnjih je podjednako lekovita.

U narodnoj medicini se skuplja i koristi list, stabljika i cvet, treba ga brati u toku dana dok sija sunce jer tad je lekovitost nevena najveća.

Kao biljka koja pročišćava krv najbolje pomaže kod zarazne žutice, neven pročišćava krv, podstiče cirkulaciju i ubrzava zarastanje rana. 

Mast od nevena pomaže kod proširenih vena, kod promrzlina i opekotina kodgljivičastih oboljenja stopala. 

Tinktura nevena  pogodna je za obloge kod rana, nagnječenja, krvnih podliva, kancerogenih rana, dekubitisa, oteklina i čvorova. Unutrašnja upotreba čaja od nevena delotvorna je kod oboljenja želudačnog i crevnog sistema, kod grčeva i čira u želucu kao i kod upale debelog creva, kod vodene bolesti i mokrenja krvi.

Lekoviti čaj od nevena izvanredno pomaže kod virusnih i bakterijskih oboljenja. Pošto se čaj od nevena pokazao kao izuzetno efikasnim kod oboljenja od zarazne žutice dobar je i kod i kod oboljenja jetre. 

Kod kancerogenih tumora i rana, kod otvorenih rana na nogama pomaže ispiranje čajem od nevena. Od dve ravne kašike cvetova  nevena  dobija se čaj koji blago čisti creva. Mašću od nevena lako se  leče kraste u nosu.

Parni oblozi od rastavčića se prave na sledeći način:

250 grama rastavića staviti u tkaninu nad ključajućom vodom u nekom sudu i pariti ga tako, za ovaj slučaj možete koristiti neku šerpu. Ovo bilje treba da omekša od isparenja iz posude I tako treba da se drži nad sudom oko pola sata. Ovo bilje treba umotati u tkaninu po mogućstvu od pamuka i oblog staviti na mesto koje vas boli. Najvažnije je da oblog na bolno mesto stavite dok je topao. Sa ovakvim oblogom treba prespavati.

Za rak materice, jajnika I dojke treba primenjivati sedeće kupke od hajdučke trave 3 puta nedeljno.

Rastavčić i ostale upotrebe ove biljke

Narodna imena- barska metlica, konjorep. U proleće najpre rastu plodne braonkaste stabljike pune spora. U kasnijem periodu pojavljuju se zelene lepeze igličastih listova dugačkih do 50cm koji liče na malu Rastavić možemo naći na njivama, nasipima i padinama.

Što se lekovitosti tiče najkvalitetniji je onaj na glinuši, u svom sastavu sadrži i do 16% silicijumske kiseline za koju znamo da ima izuzetno lekovito svojstvo. Potrebno je  izbegava ubiranje ove biljke sa površina koje se tretiraju henijskim sredstvima.

 U narodnoj medicini ova biljka je cenjena još iz starih vremena. Prevashodno zbogzaustavljanja krvarenjai zbog uspešnog lečenja najtežih oboljenja bubrega i bešike.

Rastavić je efikasan i za  ublažavanje tegoba kod raznih reumatskih i neuralgičnih bolova. Kod prehlade bešike, praćene bolovima nema boljeg leka od poparene preslice (rastavića), najbolje je da se umotate u bade-mantil desetak minuta i pustite da para deluje na bešiku. Ovo ponavljajte više puta i prehladsa će brzo proći. Stari ljudi  koji imaju problema sa izmokravanjem mogu držati vruće obloge od rastavića i izmokravanje će biti mnogo lakše a samim tim i bolovi će jenjavati.

Ako je prisutan kamen u bubregu i pesak primenjuju se tople sedeće kupke od rastavića, pije topli čaj od iste biljke i zadržava mokraća kako bi se kasnije izlučila pod pritiskom.

Rastavić je učinkovit i pri nagomilavanju vode u srčanoj kesi i porebrici kao i kod poremećaja u radu bubrega.

Rastavčić i kožna oboljenja

Rastavić je efikasan i u tretiranju raznih osipa  na koži koji svrbe i mogu čak i da gnoje. Potrebno je obolelo mesto ispirati češće čajem od rastavića. Ispiranjem i kupkama  od rastavića leče se: gnojne upale, zanoktice, ispucale pete, stare zagađene rane, fistule, bradati lišaj. 

Ohlađeni čaj od rastavića se koristi za oblog kod krvarenja iz nosa, krvarenja iz pluća, želuca i hemoroida. Čaj u ovakvim slučajevima se uzima jači, na četvrt litra vode jedna puna kašika preslice.Rastavić ima osobinu pročišćavanja krvi te je celishodan kod zakrečenja arterija i slabog pamćenja.Rastavić može da se okarakteriše i kao dobro sredstvo za prevenciju kanceroznih oboljenja. 

Mokrenje u krevetu i rastavčić

Mokrenje u krevetu leči se sa poparenim čajem od rastavića i kantariona. Kod težih oboljenja poremećaja rada bubrega koji mogu da izazovu teže napade histerije, paranoje i besa, kupka od rastavića može da bude jako učinkovita. Ako se pripremi na sledeći način: puna kofa od 5l ove biljke popariti u kadi tako da bubrezi bud ispod vode. Zadržati se do 20 minuta u toploj kupki i potom se ne brisati već se umotati bade-mantilom  utopliti i tako osušiti.

Sedeće kupke od hajdučke trave možete napraviti na sledeći način:

Oko 200 grama hajdučke trave koja je sveže ubrana treba ostaviti tokom cele noći da odstoji u hladnoj vodi. Sutra dan je treba staviti na rernu I zagrejati je do tačke ključanja. Pripremiti punu kadu vode u koju ćete sipati hajdučku travu koja je provrila. Sedeti u kadi oko pola sata.

Ove kupke se takođe mogu koristiti I svakodnevno ako postoji potreba za njima.

Svaki dan uveče treba pojesti po jednu kašiku šveden bitera.

Šveden biter možete uvek kupiti u apotekama a možete ga i napraviti od dole navedenih sastojaka. Prilikom kupovine ovog prparata treba obratiti pažnju dali je pakovanje originalno.

Šveden biter

Sigurno ste nekad čuli za ŠVEDEN BITER. To je lek za koji mogu slobodno da kažem da je lek za sve bolesti.

Kažu  da na zemlji postoji lek za svaku bolest pa je ovo jedinstven lek . U njemu se nalazi puno trava koje zajedno mogu da leče svaku bolest.

Sigurno ćete biti skeptični dok ne probate ali verujte  i pokušajte ovim lekom ćete izlečiti bolesti koje ni savremena medicina neće moći . Nekada davno ljudi su pripremali  sami ovaj lek mada ga sada ima u svim  apotekama   neke sastojke možda nećete moći sami da nađete u prirodi pa  vam je lakše da ga kupite već pripremljenog .

Šveden biter vam može pomoći kod : raznih upala zglobova, bolova bubrega, žuči, kod ožiljaka čak i onih starih, glavobolje, bolova sinusa, gripa, prehlade, šuljeva, zujanje u ušima, deformiteta eksremiteta, ujeda insekata.

Ako bih nastavio da pišem šta sve leči trebao bi mi čitav dan da to ispišem, jednostavnije je reći  nema bolesti koju ne leči.

ŠVEDEN BITER se koristi za spoljašnju i za unutrašnju upotrebu .  Kod problema sa ušima koristi se kao spoljna obloga oko ušne školjke ali se može i na prst uneti u unutrašnjost uha.

Kod ujeda insekata koristi se tako što se nanese na mesto gde je ujed to važi i kod uijeda ose i stršljena.

Ako vas boli bubreg ili žuč u pravcu bolnog mesta staviti oblogu na gazu ili vatu  bol će prestati.

Kod glavobolje takođe je dovoljno naneti na glavu spolja . Kod kijavice i gripa dovoljno je samo pomirisati šveden biter i nos će vam potati prohodan a  vi ćete se osećati bolje.

ŠVEDEN BITER se može ubaciti i u čajeve a može se biti i samo on po  nekoliko puta u toku dana kako bi se rešili nekih unuitrašnjih zdravstvenih problema .Možete ga koristiti kod mučnina, proliva, ganstitisa  bolesti jetre, kancerogenih bolesti  problema sa venama bilo koje vrste. Može se koristiti čak i ako postoji zabrana korišćenja alkohola. Koristi se kod mladeža, kurjeg oka, hemoroida . Takože i kod bilo kakvih promena na koži.

Takođe se može koristiti kod bilo kakvih  crevnih krvarenja.

Slobodno se može koristiti i kod kancerogenih bolesti jednom rečju koristi se u svakoj situaciji . Možete ga povremeno koristiti i kao meru preventive kako bi sprečili pojavu bilo koje bolesti a posebno u zimskim periodima kako bi sprečili kijavicu i grip.

Koritite ga i kada osećate hronični umor jer ćete nakon uzimanja šveden bitera  osetiti kako vam je organizam pun elana. Šveden biter možete i sami pripremiti postoji recept koji ima u svom sastavu samo deo trava koje se koriste u njegovoj pripremi poznat kao Mali šveden biter.

Šveden biter se pravi na sledeći način:

Ovo su biljke koje se mešaju a ovo je odnos za malu dozu šveden bitera. Šveden biter u većoj količini možete praviti isto u ovom odnosu koji je naveden:

1) 10 grama korena angelike

2) 5 grama korena kravljaka

3) 10 grama korena venecijana

4) 10 grama mane

5) 10 grama korena kukurme

6) 10 grama kemfora

7) 0,2 grama šafrana

8) 5 grama mitre

9) 10 grama aloe

Sve ove bilke treba da se stave u staklenu posudu od 2 litre, najbolje velika tegla I preliti ih sa 1,5 litara voćne rakije ili rakijom od žita jačine od 38% do 40%. Ovu mešavinu treba da ostavite da stoji 14 dana blizu nekog izvora toplote i na suncu. Mešavinu treba dobro promućkati svakog dana. Kompletnu mešavinu treba pretočiti u male boce i procediti. Ove boce treba dobro da zatvorite i da ih čuvate na hladnom I tamnom mestu. U ovakvom stanju šveden biter može da provede dugi niz godina. Što ga duže budete držali on će biti lekovitiji. Ovaj preparat leči mnoge bolesti i održava vas vitalnim I dugovečnim. Preparat je pronašao švedski lekar dr. Samst koji je dočekao duboku starost i koji je poginuo u 104 godini prilikom pada sa konja.

Svakodnevno, ljudi bolesni od kancera, treba da uzimaju po tri velike kašike ovog preparata razblaženog u čaju koji smo već gore naveli. Tajkođe ovaj preparat mogu da koriste bolesnici oboleli od drugih tipova kancera a ne isključivo od raka dojke, grlića materice I jajnika.

Žene obolele od raka materice I jajnika mogu da stavljaju obloge na stomak od šveden bitera. Posle kratkog vremena bi trebalo da dođe do poboljšanja stanja u vidu pojačavanja apetita. Takođe prilikom raka dojke isti preparat može u vidu obloga da se stavlja na obolelo mesto.

Rezime

Ovo su preporuke nekih od najpoznatijih travara i zaboravljeni recepri koji pomažu osobama obolelim od karcinoma dojke, jajnika i grlića materice. Kombinovani sa klasičnom medicinom i nekim preparatima poput artemisnina, MSM praška i kavalitetnom dijetom mogu da daju iznenadujuće rezultate i kompletno ozdravljenje.

Više informacija o dijeti koja treba da se koristi možete pročitati u članku Dijeta za lečenje raka

Share

author

Miko Lamberto

Ja sam nutricionista sa 10 godina iskustva, neke od svojih zapažanja sam preneo u naš blog. Za najnovije vesti i informacije o prirodi i pridonom lečenju nas pratite.

Similar Posts