Slatki pelin čaj 100g
Referenca: sp100
0 1 2 3 4 (5)

Slatki pelin čaj 100g

Referenca: sp100
0 1 2 3 4 (5)
15,00 €
Težina
Količina

Add to wishlist Added to wishlist

Rating: 4.2/5 (5 votes)


Slatki pelin ili latkinski zvan Artemisia annua je biljka koja uspešno čisti organizama od svih stranih tela uključujući bakterije, viruse, parazite i maligne ćeliije.

Pakovanje 100g

  • Kvalitetni proizvodi, sveže pakovanje Kvalitetni proizvodi, sveže pakovanje
  • Dostava u svim zemljama sveta Dostava u svim zemljama sveta
  • Povrat novca 30 dana Povrat novca 30 dana
Slatki Pelin: Super biljka koja ubija parazite i bori se protiv kancera

Šta Edgar Dega, Vinsent van Gog i Pablo Pikaso imaju zajedničko pored svojih neverovatnih slikarskih sposobnosti? Ova tri umetnika delila su ljubav prema apsintu, alkoholnom piću napravljenom od pelina, anisa i komorača. Apsint je trenutno zabranjen u SAD i mnogim drugim zemljama, ali je i dalje dostupan u Evropi. Možda ste čuli za pelin zbog njegovog uključivanja u ovaj poznati evropski napitak, ali da li ste znali da takođe ima mogućnost da pomogne u mnogim opštim i ozbiljnim zdravstvenim problemima?

Istina je. Slatki Pelin se zapravo koristi za eliminaciju crevnih crva, naročito valjkastih crva i enterobioze. Upravo zbog toga se preporučuje kao terapija za čišćenje parazita. Koliko je moćan pelin? On svoju blagotvornost duguje činjenici da je izvor ključnog sastojka biljnog leka artemisinina, koji je najmoćniji lek protiv malarije na tržištu.

I to nije sve. Naučna istraživanja takođe pokazuju da pelin može ubiti ćelije raka. Može se koristiti i za lečenje anoreksije, nesanice, anemije, nedostatka apetita, nadutosti, bolova u stomaku, žutice i problema sa probavom.

Slatki Pelin kao biljka se koristi u alkoholnim pićima, a sa druge strane slatki pelin se pominje čak i u Bibliji. Najmanje što možemo reći je da je u pitanju stvarno intrigantna biljka, ali da li ova biljka stvarno ubija parazite i rak? Istraživanja kažu da, a pozitivni i lekoviti efekti slatkog pelina se svakodnevno pojavljuju.

1. Lečenje malarije

Malarija je ozbiljna bolest koju uzrokuje parazit koji se prenosi ugrizom zaraženih komaraca i napada crvena krvna zrnca. Artemisinin je ekstrakt izolovan iz biljke Artemisia annua, ili slatkog pelina. Artemisinin je biljni lek koji važi za najmoćniji lek protiv malarije na tržištu. Poznato je da brzo smanjuje broj parazita u krvi pacijenata zaraženog malarijom. Svetska zdravstvena organizacija preporučuje kombinovanu terapiju zasnovanu na artemisininu za nekomplikovanu P. falciparum malariju.

Nedavni eksperimenti pokazali su da artemisinin deluje protiv parazita malarije jer reaguje sa visokim nivoima gvožđa u parazitu da bi proizveo slobodne radikale. Slobodni radikali zatim uništavaju ćelijske zidove parazita malarije.

2. Ubija ćelije raka

Prema najnovijim istraživanjima, artemisinin može da ubije gvožđem bogate ćelije raka dojke slično načinu na koji ubija parazite koji izazivaju malariju, što ga čini potencijalnim prirodnim lekom za lečenje karcinoma kod žena sa rakom dojke. Ćelije raka takođe mogu biti bogate gvožđem, jer ga obično upijaju da bi olakšale deljenje ćelija. Istraživači su u istraživanju iz 2012. godine testirali uzorke ćelija zaražene kancerom dojke i normalne ćelije dojke koje su se prvo tretirale kako bi maksimizovale svoj sadržaj gvožđa. Ćelije su zatim tretirane vodom sa rastvorenom formom artemisinina, ekstraktom slatkog pelina.

Rezultati su bili prilično impresivni. Normalne ćelije pokazale su malu promenu, ali u roku od 16 sati gotovo sve ćelije raka bile su mrtve i samo nekoliko normalnih ćelija je ubijeno. Bioinženjer Henry Lay veruje da je razlog zbog toga što ćelija raka dojke sadrži 5 do 15 puta više receptora nego normalno, apsorbuju gvožđe lakše i stoga su više podložne napadu artemisinina.

3. Otarasite se parazita

Slatki Pelin se koristi za eliminaciju crevnih crva, naročito valjkastih crva i enterobioze. Enterobioza je najčešća infekcija crvima u SAD pri čemu se jajašca crva direktno šire od osobe do osobe. Okrugli ili valjkasti crvi su paraziti koji takođe mogu da zaraze ljudska creva. Enterobioza može izazvati ekstremni svrab u analnom regionu, dok okrugli crvi mogu izazvati kašalj, nedostatak daha, bol u stomaku, mučninu i dijareju, krv u stolici, gubitak težine odnosno prisustvo crva pri povraćanju ili u stolici.

Paraziti nikada nisu dobra stvar, ali na sreću se mogu tretirati prirodnim lekovima. Slatki pelin čaj, crni orah (Juglans nigra) i karanfilić (Syzygium aromaticum) se obično koriste zajedno kako bi ubili parazitsku infekciju. Smatra se da kada se ove tri biljke uzimaju istovremeno, zajedno mogu da prekinu životni ciklus parazita.

4. Lečenje Kronove bolesti

U Nemačkoj, nasumično sprovedeno istraživanje ispitivalo je efikasnost biljne mešavine koja sadrži pelin u dozi od 500 miligrama tri puta dnevno u odnosu na placebo tokom 10 nedelja kod 40 pacijenata koji su bolovali od Kronove bolesti i koji su već bili na stalnoj dnevnoj dozi lekova. Ova početna stabilna doza lekova održavana je do 2. nedelje, nakon čega je započet definisani raspored zamene, tako da su početkom desete nedelje pacijenti bili bez lekova. 

Istraživači su otkrili da je postojalo značajno poboljšanje simptoma kronove bolesti kod 18 pacijenata (90 procenata) koji su primili pelin uprkos smanjenju lekova. Posle osam nedelja tretmana slatkim pelinom, u ovoj grupi kod 13 pacijenata (65 odsto) nastala je gotovo potpuna remisija simptoma u poređenju sa nijednim u placebo grupi. Ova remisija trajala je do kraja perioda posmatranja, koji je bio 20 nedelja (12 nedelja kasnije), a dodatak lekova nije bio potreban.

Rezultati su bili zaista impresivni i ukazuju na to da pelin može smanjiti ili eliminisati potrebu za lekovima kod pacijenata sa kronovom bolesti. Pored toga, rezultati pokazuju da pelin ima pozitivne efekte na raspoloženje i kvalitet života, što nije postignuto drugim standardnim lekovima kronove bolesti.

5. Sadrži antimikrobna i antifungalna svojstva

In vitro studije su pokazale da esencijalna ulja slatkog pelina imaju antimikrobnu aktivnost. Istraživanje objavljeno u Journal of Agricultural and Food Chemistry pokazalo je da ulje pelina pokazuje širok spektar antimikrobnih aktivnosti protiv nekoliko bakterijskih vrsta, uključujući E. coli i salmonelu. Procenjuje se da salmonela svake godine uzrokuje 1 milion slučajeva trovanja hranom samo u Sjedinjenim Državama, sa 19.000 hospitalizacija i 380 smrtnih slučajeva. E. coli je još jedna vrsta bakterije koja može izazvati niz problema, od dijareje i infekcije urinarnog trakta do upale pluća i drugih bolesti.

Slatki Pelin ne samo da ubija bakterije, već se pokazalo da ubija i gljivice. Esencijalno ulje destilirano iz vazdušnih delova biljke inhibiralo je rast veoma širokog spektra testiranih gljiva (11 da budemo precizni tačno). Esencijalno ulje slatkog pelina takođe je pokazalo antioksidativna svojstva tokom testiranja.

Druga studija objavljena u Planta Medica pokazala je da je  ulje inhibiralo rast Candida albicans. Ovo je najčešća vrsta infekcije koja se može naći u ustima, crevima ili vagini, a može uticati na kožu i sluznice. Candida albicans može izazvati sve vrste uobičajenih ali i izuzetno neželjenih simptoma kandide.

6. Tretira SIBO (porast broja bakterija u stomaku)

Mnogi ljudi se okreću prirodnim i alternativnim tretmanima kada su u pitanju problemi sa gastrotestinalnim zdravljem i to sa dobrim razlogom. Istraživanja pokazuju da su biljni lekovi, kao što je slatki pelin, veoma dobri u borbi protiv štetnih bakterija koje napadaju creva ili simptoma SIBO.

Tipičan tretman SIBO je ograničen na oralne antibiotike sa različitim stepenima efikasnosti. Istraživanje sprovedeno 2014. godine je obuhvatilo 104 nova SIBO pacijenta koji su testirani tako što su uzimali visoku dozu rifaksimina ili biljnu terapiju dnevno tokom četiri nedelje. Biljni proizvodi su bili posebno odabrani jer su sadržavali antimikrobna biljna sredstva poput pelina, origano ulja, ekstrakta majčine dušice i berberina, za koje se pokazalo da pružaju širok spektar dejstva protiv različitih tipova bakterija koje su najčešće uključene u SIBO.

Od pacijenata koji su primili biljnu terapiju, 46 odsto nije pokazalo nikakve dokaze o SIBO na narednim testovima u poređenju sa 34 odsto korisnika rifaksimina. Neželjeni efekti prijavljeni među onima koji uzimaju rifaksimin uključuju anafilaksiju, koprivnjaču, dijareju i pseudomembrazivni kolitis, dok je u grupi koja je primala biljnu terapiju prijavljen samo jedan slučaj dijareje i nikakvi drugi neželjeni efekti.

Studija je zaključila da su biljne terapije barem jednako efikasne kao rifaksimin za lečenje SIBO. Pored toga, biljna terapija slatkim pelinom čini se jednako efikasnom kao trostruka antibiotska terapija za pojedince koji ne reaguju na rifaksimin

Poreklo biljke slatki pelin i hemijski sastav

Šta je tačno pelin? Artemisia annua je mirisna, višegodišnja biljka koja pripada porodici Asteraceae ili Compositae, poznatija kao porodica krasuljuka. Ova biljka oslobađa aromatični miris i ima snažan gorak ukus. Mnoge vrste porodice artemisia imaju tendenciju da imaju lekovita svojstva. Tu mislimo na Artemisia vulgaris, ili divlji pelin, drugu lekovitu biljku.

Pelin poreklo vodi iz Evrope, delove Afrike i Azije. Danas je prisutan i u SAD, najčešće uz puteve ili staze. Takođe nazvan žbunasti pelin, Artemisia absinthium je biljka koja obično raste do visine od 30 cm do jednog metra. Ima sivo-zelene ili bele stabljike pokrivene finim dlakama i žućkasto-zelenim listovima koji su dlakavi i meki. Listovi biljke imaju žlezde koje sadrže čestice smole u kojima se čuva prirodni insekticid.

Slatki pelin (Artemisia annua) je česta vrsta pelina koji se može pronaći u nekim delovima Azije sa umerenom klimom ali ga ima i u delovima Severne Amerike.

Slatki pelin se može koristiti u svežem stanju ili sušen. Svi vazdušasti delovi biljke (stabljika, lišće i cvet) imaju medicinsku upotrebu. Esencijalno ulje se izdvaja iz listova i cvetnih vrhova parnom destilacijom. Jedno istraživanje eteričnog ulja im komponentama pelina su:

acetileni (estri trans-dehidromatrikarije, C13 i C14 trans-spiroketalenol etar i drugi)

askorbinska kiselina (vitamin C)

azuleni (hamazulene, dihidrohamazuleni, bisabolen, kamfen, katinen, sabinen, trans-sabinilacetat, felandren, pinen i drugi)

karotenoidi
flavonoidi (kvercitin 3-glukozid, kvercitin 3-ramnoglukozid, spinacetin 3-glukozid, spinacetin 3-ramnoglukozid i drugi)

lignine (diayangambin i epiyangambin)

fenolne kiseline (p-hidroksifenilacetična, p-kumarinska, hlorogena, protokatehuinska, vanilinska, siringinska kiselina i druge)

tanini
tujoni i izotujoni

seskviterpenski laktoni (absintin, artabsin, anabsintin, artemetin, artemisinin, arabsin, artabin, artabsinolidi, artemolin, matricin, izoabsintin i drugi).

Istorija pelina i zanimljive činjenice

Ime slatkog pelina proizilazi iz drevne upotrebe biljke i njegovih ekstrakata kao anthelmintika, antiparazitnog leka koji proteruje parazitske crve i druge unutrašnje parazite iz tela.

U drevnim egipatskim vremenima, to je bila često korišćena lekovita biljka, posebno za bolove u  analnom regionu ali i kao dodatak vinu. Kasnije je korišćena u evropskoj narodnoj medicini za izazivanje porođaja. Biljka, kao deo jakog čaja, tradicionalno se koristi u Evropi, ali i kao gorki napitak za stabilizovanje stanja u stomaku i kako bi se sprečio zatvor.

Slatki Pelin ili hemijske komponente potekle od njega opisane su u mnogim romanima, igranim i drugim umetničkim oblicima, od Drakule do Romea i Julije.

Postoji i nekoliko biblijskih referenci o ovoj biljci. Reč „pelin“ se pojavljuje nekoliko puta u Starom zavetu, prevedeno iz hebrejskog pojma la'anah (što znači „prokletstvo“ na arapskom i hebrejskom). Takođe se pominje i u Novom zavetu u Knjizi Otkrivenja: „Treći anđeo zasvira svojom trubljom: i, iz neba, jedna ogromna zvijezda pade, paleći sve kao jednu zublju. Ona pade na trećinu rijeka i na izvore voda. Njeno je ime: Pelin. Trećina voda postade voda pelinova, i mnogi ljudi umriješe zbog voda koje bijahu postale gorke.“ (Knjiga otkrivenja 8: 10-11).

Recepti za korišćenje Slatkog Pelina

Slatki Pelin je komercijalno dostupan u prodavnicama zdrave hrane i on-line prodavnicama u vidu esencijalnog ulja, kao i u obliku kapsula, tableta, tinktura i tečnih ekstrakata. Takođe se može koristiti u svežem ili suvom obliku za različite napitke ili čaj.

Najbolje je da se koristi u suvom obliku, koji sadrži malo, gotovo nimalo, tujona. Da biste napravili napitak ili čaj od slatkog pelina, uzmite od pola do jedne kafene kašičice osušenog ili svežeg slatkog pelina i stavite u čašu vrele vode u trajanju od 5 do 15 minuta. Važno je da ne koristite više od jedne kašičice listova budući da je ukus jak i gorak. Duže vreme držanja u vodi će čaj učiniti jačim ali i gorčim. Slatki Pelin čaj treba uzimati nezaslađen da bi imao bolji efekat, a gorčinu možete ublažiti dodavanjem osušenog peperminta ili anisa.

Čaj od slatkog pelina može naročito biti od pomoći za probavu, posebno pre teških obroka koji mogu prouzrokovati nadutost stomaka. Preparati su obično dostupni u tečnom stanju a jak gorki ukus je važna komponenta njegovog terapeutskog efekta na stomačne bolesti. Takođe se može povremeno uzimati i kao energetski napitak.

Za crevne probleme kao što su crvi ili paraziti, najbolje je uzimati prah slatkog pelina u obliku pilule.

Takođe možete koristiti slatki pelin i druge botaničke proizvode u okviru domaćih gorkih napitaka koji imaju odličnu probavu pomoć..

Finalne informacije o slatkom pelinu

Dokazano da ubija ćelije raka i leči anoreksiju, nesanicu, anemiju, nedostatak apetita, nadimanje, bolove u stomaku, žuticu i probavu.

Konkretno, dokazano je da ova biljka leči od malarije, ubija ćelije raka dojke, oslobađa parazita, leči Kronovu bolest, ima antimikrobne i antifungalne odlike i uspešna je u smanjenju rasta bakterija.

Slatki Pelin bi trebalo uzimati samo pod nadzorom stručne osobe. Uvek se mora uzimati u malim dozama prema uputstvima i ne duže od četiri nedelje uzastopno.

Slatki pelin ( Artemisia Annua) pomaže imunom sistemu na taj način što uz pomoć nagomilanog gvožđa u stranim telima poput nekih veoma štetnih bakterija, parazita, virusa pa čak i malignih ćelija uništava iste.

Slatki pelin u sebi sadrži artemisinin njegovu aktvinu suspstancu koja u kontaktu sa gvožđem iz stranih tela oslobađa negativno naelektrisane atome kiseonika koji se nazivaju slobodni radikali. Slobodni radikali napadaju gore navedena strana tela uključujući kancerogene ćelije i uništavaju ih. 

Na ovaj nači slatki pelin pomaže imunom sistemu i povećava njegovu efikasnost uništavajući i delujući isključivo protiv stranih tela u organizmu. Ova kineska biljka je jedna od najvažnijih biljaka u kineskoj medicini. Treba napomenuti da je ona od pamtiveka lek koji su koristili kineski carevi i vladari za lečenje mnogih teških bolesti.

Slatki pelin anti kancer

Slatki pelin ne samo da je pokazao neka anti kancerogena svojstva on je takođe i veoma uspešan lek za lečenje malarije. Malarični crv je postao otporan na mnoge lekove ali ne i na jedinjenje koje se dobija iz slatkog pelina pod nazivom artemisinin.

Slatki pelin u obliku čaja može da se koristi u anti-paraztskom programu doktorice Klark. Program protiv parazita je jedan od glavnih alterantivnih programa za čišćenje organizma ljudi obolelih od kancera.

Ovaj čaj možete koristiti za preventivno delovanje protiv širokog spektra bakterija i virusa. neki od virusa protiv kojih se slatki pelin koristi su HPV virus i virus herpesa, takođe veoma dobre rezultate je pokazao protiv hepatitisa B i HIV virusa delujući pozitivno i stimulativno na imuni sistem obolelih.

Kod ljudi koji su oboleli od kancera slatki pelin ima veoma izraženu ulogu jer smanjuje masu kancerogenog tkiva za 10% već u prvom mesecu konzumacije. Za ozbiljnije rezultate je potrebno između 4 i 7 meseci terapije slatkim pelinom ili artemisininom. Ova lekovita biljka prijatnog mirisa ima veću potenciju kad se koristi zajedno sa vitaminom C, MSM praškom, kordicepsom i omega 3 masnim kiselinama jer se na ovaj način dobijaju bolji rezultati u vidu pojačanog transporta supstance i bolje polupropustljivosti ćelijske membrane ciljanih ćelija, a takođe se postiže i aktivniji odgovor imunog sistema.

Slatki pelin preparat postoji i u drugim opblicima. Aktivno jedinjenje slatko pelina se naziva aretmisinin. Artemisinin imamo u obliku aretmisinin kapsula i artemisinin praha

Artemisinin ima višestruko jače delovanje u odnosu na slatki pelin čaj ili slatki pelin ekstrakt iz razloga što je to zapravo čista materija koja ima anti kancerogeno vojstvo a takođe i daleko jače anti-parazitno delovanje.

Istraživanje slatki pelin artemisinin

Slatki pelin i njegova aktivna supstanca artemisinin predmet su mnogih naučnih istraživanja širom sveta. 

Naučnici su otkrili da za apsorbciju artemisinina i svih ostalih prearata je bitan transport. Povećanu apsorbciju u organizam ima liposomoalni artemisinin. Ovaj preparat ima zaštitu, koja ga čini neuništivim od strane želudačne kiseline kad dospe u želudac. Zaštita se sastoji iz lecitinskog sloja koji predstavlja barijeru kiselini da dopre do jezgra koje čini jedinica artemisinina. Lecitinska zaštita ima funkciju zaštitne mebrane Više informacija o lecitinu i artemisinu u obliku liposoma možete pročitati u članku liposomalni artemisinin prirodna hemoterapija

Opšte je poznato da krcinom dojke imam povećanu koncentraciju gvožđa. Gvožđe je aktivator artemisinina. U odsadašnijm slučajevima žena koje su nam se obratile vezano za karcinom dojke, artemisinin je pokzao izuzetnu sposobnost da uspori rzvoj ovog oboljenja i da ga smanji za 50% njegove ukupne mase.

Više informacija i kanceru dojke i artemisininu možete pročitati u članku kancer dojke i artemisinin istraživanja

Ko što smo već napomenuli artemisinin je potencijalni lek za rak a ujedno i njegov nosioc biljka slatki pelin. Naučnici su pokrenuli opsežno istraživanje ove osobine slatkog pelina a više možete pročitati u tekstu artemisinin lek za rak

Pored osobine da leči rak artemisinin ima i svojstvo izuzetnog anti virusnog agensa. Koje puteve virusa napada i kako deluje i na koje tačno visruse pročitajte u članku artemisinin i artesunat kao anti virusni preparati

U kombinaciji sa artemisininom se pokazao izuzetno dobro vitamin b17 i metabolička terapija za uništavanje kancera. OVa terapija kao i artemisinin imaju svojstva prirodne hemoterapije. Vitamin b17 se odlično pokazao kod veoma razvijenih tipova kancera.

Slatki pelin artemisinin upotreba i način delovanja

Slatki pelin artemisinin kao što smo naveli ima delovanje na ćelije sa obogaćenom koncentracijom gvožđa. Ono štp se treba uzeti u obzir su neka pravila kojih se ljid koji ga konzumiraju moraju pridržavati. jedn od pravila je promena životnih navika u smislu prestanka pušenja i konzumacije alkohola. Čega tačno treba da se pridržavate možete pročitati u članku Artemisinin slatki pelin upotreba

U naučnim studijama je dokazano da kiseonik pomaže uticaju artemisinina na kancerogena oboljenja. Veoma dobre rzulate sama po sebi je pokazala hiperbarična komora. Hiperbarična komora povećava koncentraciju kiseonika u ljudskom organizmu. Veća koncentracija kiseonika ne odgovara kanceru. Kiseonik smanjuje kiselost organizma. Kako zapravo hiperbarična komora pomaže artemisininu slatkom pelinu da još agresivnije napadne kancer pročitajte u članku povećavanje efikasnosti slatkog pelina sa kiseonikom

U dosadašnjim istraživanjima je primećeno da se u prvih mesec dana ukupna masa kancer smanji za 10%. Za dugoročne rezultate je potrebno između 4 i 7 meseci upotrebe artemisinin ili čaja slatkog pelina. Usled delovanja artemisinina može doći do povećanja prisustva bole jer povlačenjem i aktivnošću kancera može doći do pritiska na nerve usled čega nastaju bolovi. Ovo stanje je posebno primećeno kod ljudi kod kojih je kancer u višim fazama razvoja. Više informacija o prisustvu bola kod ljudi obolelih od kancera koji koriste slatki pelin možete pročitati u članku pojava bola prilikom upotrebe artemisinina

Ono što se preporučuje prilikom upotrebe slatkog pelina, da bi se predupredilo prisustvo bola je upotreba vidatox kapi minimalno jedan mesec pre upotrebe i za vreme upotrebe. Uloga vidatox kapije je zapravo umirivanje kancera i smanjenje njegove aktivnosti, dok je upotreba slatko pelina agresivna i anti kancerogena koja inicira dodatnu aktivnost kancera. Kod slučjeva kod kojih se kancer raširio po organizmu, upotreba artemisinina može da izazove izuzetnu agresivnu rekaciju koja može da bude propraćena bolom visokog inteziteta.

Za teže slučajeve ljudi obolelih od kancera se preporučuje kombinovana upotreba artemisinina i čaja slatkog pelina, jer se na taj način postižu bolji efekti.

Slatki pelin upotreba

Slatki pelin se izuzetno dobro pokazao prilikom lečenja i preventivnog delovanja na kancer dojke, kancer debelog creva, kancer prostate, kancer pluća i leukemije.

Ova biljka pokazuje izuzetan potencijal u primeni kao priordna hemioterapija za kancerogena oboljenja

Ova lekovita biljka je dostupna u obliku čaja.

Takođe slatki pelin imamo u obliku tinkture koja se može veoma dobro koristiti za proizvodnju vagineleta, mazanje po koži i oralnu upotrebu. Slatki pelin, artemisinin imamo u obliku praha, u kapsuliranom obliku u jačini kapsula od 200 mg i 100 mg renomiranih proizvođača Nutricology i Dr Best. Prilikom težih slučajeva i teških oboljenja poput kancera se preporučuje kombinovanje artemisinina u čistom obliku i čaja slatkog pelina. 

Treba napomenuti da je ovaj čaj potpuno organski odgajan u prirodnim uslovima kao divlja trava i ubran na tradiconalan način što ga čini izuzetno lekovitim. Na testovima kvaliteta ocenjen je sa izuzetno visokom ocenom po potentnosti i koncentraciji artmisinina u svojoj strukturi. Čaj se satoji iz listova i cvetova napotentnijih delova biljke artemisa annua.

NAČIN UPOTREBE:

Prokuvati 250 ml vode i u tu količinu dodati jednu supenu kašiku čaja. Šolju u koju se sipa čaj poklopiti i ostaviti da se ohladi 10 minuta.

Može se piti tri puta dnevno 2 sata pre obroka.

sp100
960 Stavke
sp100