Modifikovani Citrus Pektin 750mg
Referenca: MCT
0 1 2 3 4 (9)
  • Sale

Modifikovani Citrus Pektin 750mg

Referenca: MCT
0 1 2 3 4 (9)
45,00 €
Porez je uključen
Količina

Add to wishlist Added to wishlist

Rating: 3.2/5 (9 votes)


  • Kvalitetni proizvodi, sveže pakovanje Kvalitetni proizvodi, sveže pakovanje
  • Dostava u svim zemljama sveta Dostava u svim zemljama sveta
  • Povrat novca 30 dana Povrat novca 30 dana

8 Pitanja o modifikovanom citrus pektinu


Šta je modifikovani citrus pektin?


Koja je razlika između prirodnog pektina i „modifikovanog“ pektina? Prirodni pektin je sladak ugljeni hidrat koji se nalazi u zrelim plodovima. Modifikovani pektin je prašak koji kupite u apoteci.

Za džemove i konzerviranu hranu koristi se pektin kao sredstvo za održavanje plodova koji ne sadrže dovoljno pektina. Sledeće voće samo po sebi sadrži puno pektina:

bobice

koštunjavo voće kao što su breskve i kajsije

većina citrusa


Modifikovani citrusni pektin (MCP) obično dolazi u obliku praška. Neki kažu da bi on mogao biti koristan u borbi protiv raka prostate i drugih oblika raka. Neki kažu da njima može da se tretira visok holesterol. Ali, da li ove tvrdnje podstiču na istraživanje?

Kako se razlikuju voćni pektin i modifikovani citrus pektin?


Ljudska creva ne mogu apsorbovati pektin u svojoj prirodnoj formi, što ga čini efikasnim izvorom vlakana. Pektin iz citrusa se obrađuje kako bi molekuli MCP bile manji, tako da se lakše apsorbuju u krvotok. To znači da ljudsko telo može imati više koristi od pektina nego samo od njegovih vlaknastih svojstava.

Koje su medicinske tvrdnje?


Ako kupujete modifikovani citrus pektin, primetićete da postoje razne zdravstvene tvrdnje. Detoksikacija krvi, zdravlje ćelija i oslobađanje tela teških metala su među pogodnostima koje se pripisuju modifikovani citrus pektinu. Neki dokazi ukazuju na to da se deca kod kojih je zabeleženo trovanje olovom daleko bolje osećaju nakon modifikovani citrus pektin tretmana. Nažalost, ove male studije bile su loše osmišljene i nisu obuhvatale kontrolne grupe. Ove studije su mogle imati i finansijske sukobe interesa sa proizvođačem modifikovani citrus pektina. Potrebno je više istraživanja da bi se potvrdili nalazi.

Šta je sa rakom?

Neki ljudi sa rakom uzimaju modifikovani citrus pektin kao suplement jer su čuli kako on smanjuje rast tumora. Dosadašnja istraživanja obuhvatila su samo nekoliko oblika raka, ali istraživanje izgleda obećavajuće. Organizacija za obrazovanje o raku dojke koju vodi Suzan G. Komen tvrdi da se modifikovani citrus pektin često koristi u terapiji karcinoma dojke kako bi se sprečila metastaza ili širenje raka na druge organe.

Može li modifikovani citrus pektin sniziti holesterol?

Pektin deluje kao efikasan izvor dijetetskih vlakana. Ishrana bogata vlaknima povezana je sa snižavanjem holesterola. To je možda razlog zašto se modifikovani citrus pektin prodaje kao pomoć za smanjenje holesterola. Međutim, postoje samo ograničena istraživanja  koja podržavaju njegovu upotrebu, a suplementi ne pružaju uvek iste koristi kao i supstance koje su prirodno dostupne.

Kako se modifikovani citrus pektin uzima?

Modifikovani citrus pektin možete kupiti kao prah na tržištima zdravih prehrambenih proizvoda, prodavnicama koje prodaju suplemente i onlajn putem. Pročitajte smernice za doziranje. Većina sugeriše da se modifikovani citrus pektin u prahu rastvori u tečnosti i pije na prazan želudac. Takođe je dostupan u obliku kapsula.

Šta ako se uzme previše?

Uzimanje previše modifikovani citrus pektina nije opasno, ali može dovesti do pojave bola u stomaku. Takođe može izazvati dijareju, nadimanje i pojavu gasova. Ovo je naročito tačno ako oblik modifikovani citrus pektina koji uzimate uključuje dodatna vlakna.
Dijareja koja traje više od nekoliko dana može izazvati ozbiljnu dehidrataciju.

Da li treba biti zabrinut zbog uzimanja MCP-a?

Ako koristite formu modifikovani citrus pektin u prahu, pazite da slučajno ne udahnete, jer prašina može dovesti do iritacije pluća. Modifikovani citrus pektin može ometati lekove koji smanjuju holesterol. Takođe može uticati na apsorpciju hranljivih materija jer može biti izvor dijetetskih vlakana.


Ne preporučuje se uzimanje modifikovani citrus pektin ako ste trudni ili dojite, jer istraživanja o njegovoj sigurnosti nisu obavljena na ovim populacijama. Kao i kod svakog dodatka, konsultujte svog lekara pre korišćenja modifikovani citrus pektina.

Šta kaže FDA?

Obzirom da je modifikovani citrus pektin suplement, nije regulisan od strane Američke agencije za hranu i lekove (FDA). Za modifikovani citrus pektin nije poznato da je opasan, ali to takođe nije čudnovati lek. Medicinsko shvatanje njegove sposobnosti za lečenje ili usporovanje raka je ograničeno. Čini se da ima efekta na snižavanje holesterola, ali je potrebno više istraživanja. Modifikovani citrus pektin se generalno smatra neškodljivim u predloženim dozama, ali uravnotežena ishrana i redovna vežba su najbolji indikatori dugotrajnog zdravlja.

Osnovni oblik Cirtus pektina je imao izuzetno dugačka vlakna pa nije moga biti apsorbovan od strane ljudskog digestivnog trakta. Ova preparat je modifikovan i dobijena su prilagođena skraćena vlakna koje  ljudski organizam sad može da apsorbuje.

Više informacija o ovom preparatu pročitajte u članku Modifikovani Citrus Pektin blokira metastaze i rak

Njegova osnovna svojstva su čišćenje organizma od toksina i uticaj na normalnu cirkulaciju, poboljšanje imunog sistema i antikancerogena svojstva.

Modifikovani cirtus pektin zaustavlja i inhibira metastaze melanoma, kancera prostate , raka dojke i kancera debelog creva kao i mnogih drugih kancerogenih oboljenja. Ovaj preparat je prirodni blokator gactina 3 proteina koji veže kancerogene ćelije za tkivo. Bez vezivanja kancerogene ćelije lebde u organizmu i odumiru, ne uspevajući da se umnože.

Ovaj preparat utiče na zdravi razvoj ćelija u grudima, prostati, debelom crevu, jetri, pankreasu i u mnogim drugim organima. Dok se kod drugih preparata trebaju praviti individualni protokoli ovaj preparat podjednako dobro utiče na svakog delujući na mnoge procese na celularnom nivou.

Preporučena dnevna doza ovog preparata je 2 kapsule 30 minuta pre ili posle obroka.

MCT
29 Stavke
MCT