Vitex 400 mg 100 kapsula
Referenca: vitex400
0 1 2 3 4 (9)

Vitex 400 mg 100 kapsula

Referenca: vitex400
0 1 2 3 4 (9)
13,00 €
Porez je uključen
Količina

Add to wishlist Added to wishlist

Rating: 2.8/5 (9 votes)


Vitex kapi pomažu kod osoba koje imaju hormonski disbalans, žena sa prekomernim krvarenjem prilikom menstruacije ili neredovnih menstruacija.

  • Kvalitetni proizvodi, sveže pakovanje Kvalitetni proizvodi, sveže pakovanje
  • Dostava u svim zemljama sveta Dostava u svim zemljama sveta
  • Povrat novca 30 dana Povrat novca 30 dana

Konopljika ili Vitex je popularno poznata kao super biljka. Njena prirodna staništa su u Italiji i Grčkoj, a bobice se koriste u biljnim lekovima. Već stotinama godina, konopljika nam pruža svoje blagodeti. Reč je o jednoj od najpopularnijih biljaka koja je kod zapadnih naroda najpopularnija za lečenje ginekoloških poremećaja.


Savremena medicinska istraživanja pokazala su da konopljika može pomoći u regulisanju hormonskih fluktuacija u telu te da pomaže u povećanju plodnosti. Ne sadrži hormone a ima indirektan uticaj na hormone organizma. Možemo je slobodno nazvati biljkom plodnosti.


Konopljika Vitex utiče na hipofiznu žlezdu u telu. Ova žlezda se često naziva glavnom žlezdom jer kontroliše hormonske sekrecije iz limfnih čvorova kao i organa, poput jajnika. Ovaj članak navodi načine na koje konopljika koristi telu:

1. Menstrualni ciklus:

Istraživanja su pokazala da je konopljika najbolja dostupna trava koja može uravnotežiti hormone tokom menstrualnog ciklusa. Ona inhibira hormon za stimulisanje folikula ili FSH i povećava sekreciju progesterona kontrolisanjem sekrecije luteinizirajućeg hormona (LH).

2. Lutealna faza:

Period između ovulacije i početka menstruacije poznat je kao lutealna faza. Jedan od glavnih problema koji dovode do neplodnosti jeste kratka lutealna faza. Konopljika pomaže u produženju lutealne faze! Uprkos tome što konopljika ne sadrži hormone, ona i dalje uspeva da pomogne organizmu da proizvede više LH, što podstiče ovulaciju, što, zauzvrat, povećava nivo progesterona u telu tokom lutealne faze ciklusa i produžava je.

3. Korpus luteum faza:

Vitex pomaže u povećanju nivoa progesterona u telu. Ona stimuliše formiranje ključnog LH koji je odgovoran za sekreciju progesterona u organizmu. Sprovedeno istraživanje je pokazalo da je 85 odsto žena koje uzimaju konopljiku zabeležilo pozitivan odgovor kao i značajno poboljšanje nivoa progesterona.

4. Endometrioza:

Vitex pomaže u usporavanju napretka blage endometrioze. Endometrioza je poremećaj koji može izazvati bolnu menstruaciju i eventualno neplodnost. Ovu biljku koriste ginekolozi za lečenje blagog oblika endometrioze i sprečavanje njenog napretka.

5. Pobačaj:

Gubitak deteta može biti poguban za majku! Pobačaj takođe može stvoriti probleme sa kasnijim začećem. Poznato je da konopljika sprečava pobačaj. Većina spontanih poremećaja dolazi zbog  niskog nivoa progesterona u organizmu. Zahvaljujući njenoj sposobnosti regulisanja nivoa progesterona, konopljika može pomoći u održavanju trudnoće.

6. Predmenstrualni sindrom:

Konopljika pomaže u ublažavanju predmenstrualnog sindroma ili PMS-a. Simptomi PMS-a su raznovrsni. Žene se žale na depresiju, glavobolju, alergije, akne, osip i osetljivost na grudi, pored raspoloženja i razdražljivosti! Istraživanja su pokazala da je 84 odsto žena zabeležilo olakšanje tokom PMS nakon uzimanja konopljike.

7. Amenoreja:

Vitex pomaže u izlečenju amenoreje. Amenoreja je stanje u kojem ne dolazi do mesečnog menstrualnog krvarenja usled hormonskog disbalansa. Konopljika pomaže u povećanju nivoa progesterona i sprečava amenoreju.

8. Nepravilna menstruacija:

Konopljika pomaže u regulisanju nepravilnih menstruacija. Pomaže pri uravnoteženju menstrualnog ciklusa, kao i izlečenju veoma obilnog ili previše čestog menstrualnog ciklusa.

9. Ciste na materici:

Poznato je da Konopljika smanjuje ciste materice. Ove ciste rastu na unutrašnjem sloju materice a poznato je da ova biljka pomaže u smanjivanju ovakvih cista. 

10. Estrogen:

Nakon uzimanja tableta za kontracepciju koje sadrže estrogen, menstrualni ciklus ima tendenciju da se povuče! Kada jednom prestanete sa uzimanjem pilula za kontracepciju, uzimanje konopljike može vam pomoći u stabilizaciji ciklusa i podsticanju ovulacije mnogo bržim tempom.

11. Laktacija:

Konopljika pomaže u povećanju proizvodnje mleka kod trudnica i porodilja. Korišćenjem ove biljke odmah nakon porođaja i konstantna upotreba pomaže u stimulaciji proizvodnje mleka.

12. Nega kože:

Poznato je da konopljika daje glatku kožu i pomaže u smanjenju hormonskih problema vezanih za kožu, kao što su akne. (Upotreba konopljike u ovom slučaju mora da bude praćena promenom načina ishrane da bi se obezbedila njena efikasnost).

Naš vitex preparat je sertifikovan i napravljen je od organski uzgajane biljke Vitex agnus castus.

Koristi se za stabilizovanje hormomnalnih poremćaja kod žena,disbalansa progesterona i estrogena,prilkom preteranih menstrualnih krvarenja,cpromena prilikom menstrualnog ciklusa, neredovne menstruacije  i preventivno.

Način upotrebe:

Uzimate jednu kapsulu dva ili tri puta dnevno od 8 do 12 nedelja.Vitex deluje blago,potrebno ga je uzimati duži vremenski period za dugoročne rezultate.

Upozorenje:

Ne uzimati za vreme trudnoće

Sastav proizvoda
Doza: 1 kapsula
Doza u pakovanju: 100
  Količina po dozi % Dnevna vrednost
Vitex agnus-castus (voće) 400 mg **
**Dnevna vrednost nije utvrđena.

vitex400
8 Stavke
vitex400
Može vam se takođe svideti