Ovo je formula kako se pravi Budvig musli ( za razliku od drugih izmišljotina sa ovsom, drugim žitaricama, mlekom i sušenim voćem). Ovo je veoma jednostavna formula.Sve mora da bude sveže i treb fino uklopiti sastojke da bi se sadržaj prilagodio individualnom ukusu.

Sastojci Budvig dijete

-Dve kašike sveže mlevenog lalenog semena

-Tri supene kašike lanenog ulja

-100 grama organskog bezmasnog sira. Može da se koristi kravlji ili koziji sir ili nemasni jogurt. Dobar izbor je takođe kozije mleko koje se veoma uspešno asimiluje u organizam.

-Jedna supena kašika neobrađenog meda

-Začini kao što je vanila, cimet, sok od limuna, sok od pomorandže, banana itd.

-Polovina ili puna šolja raznih plodova poput bobica koje sadrže elaginsku kiselinu. Ova kiselina brani organizam od štetnih sastojaka koje proizvodi malignitet, takođe utiče na zaustavljanje razvoja maligniteta.

Priprema:

Stavite drobljeno laneno seme u jednu posudu. Seme lana treba da bude samleveno na nivo koji je nešto veće veličine od praha a to se postiženajbolje starim mlinovima za kafu. U drugu posudu se stave laneno ulje i sir. Ulje mora da se potpuno sjedini sa sirom. Ne treba koristiti standardni mikser već ovu mešavinu treba napraviti ručno. Najbolje je ovo mešati rukama koje su oprane vodom.Ako je mešavina suviše gusta nikad ne dodavati sok ili vodu, već dodati  med i temeljno ga izmešati sa sotalim sastojcima. Nakon toga dodajte druge začine kao što su cimet,vanila,kako,kokos, sos od jabuke ili sok od limuna (bez šećera). Polijte ovu smešu preko semena lana i voća. Takođe možete dodati sledeće: orahe, brazilske orahe i makadamski oraščić.

Ova mešavina mora da bude sveža i da se pojede maksimalno 20 minuta od trenutka pripreme.

Druga pravila:

Ne koristiti kikiriki.

Ne koristiti ni jednu vrstu šećera.

Ne koristiti sirupe.

Ne koristiti aspartam

Ne dodavati nikakve aditive

Sve treba da bude organsko uključujući i organsko hladno ceđeno laneno ulje.

Udisati svež vazduh svakodnevno.

Sunčati se svakodnevno od 10 do 20 minuta.

Ova mešavina je jako dobra za funkcionisanje mozga kao i samog organizma zbog toga što laneno ulje ima sposobnost da prodre direktno u krvotok odakle se širi na sve ćelije u telu.Ova mešavina uspostavlja ponovno električno pražnjenje ćelija, što ima daje više nergije i snage, veću elastičnost i efikasnost u svojim mikro zadacima. Kad se ćelije ne prazne elektricitet čitav organizam počinje da funkcioniše ispod normale. Revitalizacija organizma na ovaj način krpi dinamiku sistema i intelektualne sposobnosti. Ova mešavina takođe povećava performanse pluća čak i kod ljudi sa pogoršanim stanjima respiratornih oboljenja. Ova mešavina hidratizuje dehidrirana pluća i omaže organizmu da izbaci sekret i šlajm.

Facebook komentari