Pošto sam dosad pisao o preparatima i biljkama koje potiču iz nekih drugih kultura uključujućI indijske i kineske biljke koje se koriste u tradicionalnoj medicini u ovom zemljama u ovom članku ću se usresrediti na dopunsku terapiju artemisninu i u budućim člancima ćemo se usreserediti na kombinovanje protokola istočnih biljaka i naše tradicionalne medicine. Pošto je bilo dosta priče o artemisninu kao antikancerogenom agensu iz biljke satki pelin treba se napraviti mesta i za neke naše domaće biljke koje takođe pomažu prilikom teških kancerogenih oboljenja.Artemisnin se pokazao uspešnim u lečenju kancera dojke, glića materice i jajnika oboljenja o kojima ćemo pričati u ovom članku a takođe se pokazao veoma uspešnim u lečenju raka debelog creva, prostate, pluća, pankreasa, leukemije i drugih zloćudnih oboljenja. Više o lečenju artemisninom možete pročitaiti u članku Biljka slatki pelin lek za tumore i rak

Kancer dojke, rak grlića materice i kancer jajnika su oboljenja koja u većini slučajeva imaju isti izvor bolesti a to su hormonalni poremećaji. U ovom članku ćemo napisati nešto više o biljnoj metodi lečenja ova tri oboljenja i načinu pripreme lekova od lekovitih trava koje možete pronaći na ovim prostorima.

Hormonalni poremećaji mogu biti propraćeni neredovnom ili obilnom menstruacijom a takođe mogu da budu veoma izraženi u prelaznim godinama.Da bi se smanjila prevelika menstruacija a ujedno i da bi se uticalo preventivno,  koristi se sledeća mešavina čaja: 25 grama žalfije, 25 grama hajdučke trave, 25 grama matičnjaka, 25 grama islandske mahovine, 50 grama korena odoljena, 25 grama cveta arnike.

Dodati jednu malu kašiku na 250 ml vode. Čaj treba ostaviti da odstoji tri minuta.Ovaj čaj žene trebaju da piju i kad im se stanje normalizuje i kad se smanji odliv.

Više informacija o odlivu krvi i drugim metodama lečenja hormonskog disbalansa kod žena i regulaciji nivo estrogena i progesterona možete pročitati u članku Obilno krvarenje prilikom menstrualnog ciklusa – biljni tretman

Hpv virus koji može da bude jedan od najčešćih uzročnika raka grlića materice može da se tretira raznim tipovima vagineleta a više možete pročitati u članku Biljka koja leči HPV virus

Takođe treba napomenuti da artemisnin veoma uspešno otklanja čvoriće i ciste grudima, širok spektar bakterija a ujedno jača imuni sistem i čisti organizam.

U slučaju da je kancer već nastupio postoje uspešne metode koje smo već navodili u predhodnim tekstovima kao što je Naučna istraživanja artemisinina kao potencijalnog leka za rak  ali takođe treba uključiti i nama veoma pristušačan metod koji smo pronašli u nekim davno dokumentovanim spisima u kojima po tvrdnji pisca je ovaj tretman veoma uspešno izlečio veliki broj žena za veoma kratko vreme. Ovo je zaboravljeni tretman za lečenje karcionma jajnika, materice i grudi:

Mesto na kome se nalazi kancer se maže mašću od nevena. Mogu da se koriste i da se koriste oblozi od izgnječene bokvice koji se stavljaju na dojku.Obloge je veoma lako napraviti sitnjenjem 100 grama biljke bokvice.

Mast od nevena se pravi na sledeći način:

Veoma sitno iseći 300 grama kompletne bljke nevena ( bez korena). Pri tom zagrevati oko pola kilograma organske masti svinje. U tu vrelu mast kad se zagreje staviti gore navedeni usitnjen neven i držati ga dok mast ne proključa. Kad proključa kompletnu smešu skloniti sa ringle i ostaviti je da stoji jedan dan. Sutra dan kompletnu smešu podgrejati I procediti je kroz platno ili filter za ceđenje. Ovako ste dobili mast od nevena a istu treba da odložite u čiste posude i ostavite za naknadnu upotrebu u frižider.

U narednom period obolela osoba treba da koristi velike količine čaja koji se pravi od 300 grama nevena, 100 grama koprive I 100 grama hajdučke trave. Čaj se pravi od jedne kašike ove mešavine koja se dodaje na 3 deci vode. Dnevna količina koja se koristi u toku jednog dana bi trebala da bude oko 2 litre ovog čaja. Ovaj čaj se konzumira u toku celog dana i pije se u malim gutljajima.

Ako osetite bolove na mestu na kome ser razvija karcinom preporuka je da se koriste parni oblozi od rastavčića.

Parni oblozi se prave na sledeći način:

250 grama rastavića staviti u tkaninu nad ključajućom vodom u nekom sudu i pariti ga tako, za ovaj slučaj možete koristiti neku šerpu. Ovo bilje treba da omekša od isparenja iz posude I tako treba da se drži nad sudom oko pola sata. Ovo bilje treba umotati u tkaninu po mogućstvu od pamuka i oblog staviti na mesto koje vas boli. Najvažnije je da oblog na bolno mesto stavite dok je topao. Sa ovakvim oblogom treba prespavati.

Za rak materice, jajnika I dojke treba primenjivati sedeće kupke od hajdučke trave 3 puta nedeljno.

Sedeće kupke možete napraviti na sledeći način:

Oko 200 grama hajdučke trave koja je sveže ubrana treba ostaviti tokom cele noći da odstoji u hladnoj vodi. Sutra dan je treba staviti na rernu I zagrejati je do tačke ključanja. Pripremiti punu kadu vode u koju ćete sipati hajdučku travu koja je provrila. Sedeti u kadi oko pola sata.

Ove kupke se takođe mogu koristiti I svakodnevno ako postoji potreba za njima.

Svaki dan uveče treba pojesti po jednu kašiku šveden bitera.

Šveden biter možete uvek kupiti u apotekama a možete ga i napraviti od dole navedenih sastojaka. Prilikom kupovine ovog prparata treba obratiti pažnju dali je pakovanje originalno.

Šveden biter se pravi na sledeći način:

Ovo su biljke koje se mešaju a ovo je odnos za malu dozu šveden bitera. Šveden biter u većoj količini možete praviti isto u ovom odnosu koji je naveden:

1) 10 grama korena angelike

2) 5 grama korena kravljaka

3) 10 grama korena venecijana

4) 10 grama mane

5) 10 grama korena kukurme

6) 10 grama kemfora

7) 0,2 grama šafrana

8) 5 grama mitre

9) 10 grama aloe

Sve ove bilke treba da se stave u staklenu posudu od 2 litre, najbolje velika tegla I preliti ih sa 1,5 litara voćne rakije ili rakijom od žita jačine od 38% do 40%. Ovu mešavinu treba da ostavite da stoji 14 dana blizu nekog izvora toplote i na suncu. Mešavinu treba dobro promućkati svakog dana. Kompletnu mešavinu treba pretočiti u male boce i procediti. Ove boce treba dobro da zatvorite I da ih čuvate na hladnom I tamnom mestu. U ovakvom stanju šveden biter može da provede dugi niz godina. Što ga duže budete držali on će biti lekovitiji.Ovaj preparat leči mnoge bolesti I održava vas vitalnim I dugovečnim. Preparat je pronašao švedski lekar dr. Samst koji je dočekao duboku starost I koji je poginuo u 104 godini prilikom pada sa konja.

Svakodnevno, ljudi bolesni od kancera, treba da uzimaju po tri velike kašike ovog preparata razblaženog u čaju koji smo već gore naveli. Tajkođe ovaj preparat mogu da koriste bolesnici oboleli od drugih tipova kancera a ne isključivo od raka dojke, grlića materice I jajnika.

Žene obolele od raka materice I jajnika mogu da stavljaju obloge na stomak od šveden bitera. Posle kratkog vremena bi trebalo da dođe do poboljšanja stanja u vidu pojačavanja apetita. Takođe prilikom raka dojke isti preparat može u vidu obloga da se stavlja na obolelo mesto.

Ovo su preporuke nekih od najpoznatijih travara i zaboravljeni recepri koji pomažu osobama obolelim od karcinoma dojke, jajnika I grlića materice. Kombinovani sa klasičnom medicinom i nekim preparatima poput artemisnina, MSM praška I kavalitetnom dijetom mogu da daju iznenadujuće rezultate I kompletno ozdravljenje.

Više informacija o dijeti koja treba da se koristi možete pročitati u članku Dijeta za lečenje raka

Facebook komentari