Artemisnin je jedini aktivni sastojak u slatkom pelinu koji se koristi za uništavnje parazita malarije,takodje naučnici dokazano tvrde i kancerogenih oboljenja i to na bazi velike koncentracije gvožđa.Artemisnin ili slatki pelin u kontaktu sa gvožđem oslobađa slobodne radikale koji uništavaju kancerogene ćelije.

U samoj biljci slatkog pelina koncentracija artemisnina je izuzetno mala 0.04% tako da se dugi niz godina on ekstraktuje raznim metodama.

Više o istraživanjima o artemisininu možete pročitati u članku od dr Michael Lama i o tome kako se  lečenje manifestuje na određenim oblicima i vrstama kancerogenih oboljenja.

Artemisnin i njegovi polusintetički derivati artesunat i artameter trebaju da se uzimaju oralno sa jogurtom,sirom,maslinovim uljem ili ribljim uljem da pi se povećala apsorbcija i da bi se smanjilo opterećenje stomaka.Takođe trebaju da se uzimaju Omega 3 – 3 grama.Artemisnin treba uzimati na prazan stomak.Večernja doza Artemisnina je najvažnija jer je kancer najviše aktivan noću. Dobro je prestati sa pušenjem 6 meseci prilikom korišćenja artemisnina.

Neki istraživači veruju da korisnici artemisnina doživljavaju autoindukciju pri čemu telo metabolizira lek tako brzo da nivo krvne plazme opada.Automatski opada efikasnost artemisnina.

Iz tog razloga se artemisnin ili slatki pelin koristi 8 dana i tri dana se pravi pauza u korišćenju.

Prtokol korišćenja slatkog pelina :

Uzimati na prazan stomak 30 minuta pre doručka 150 mg artemisnina sa Omega 3 riblje ulje – 3 grama i jedan gram C vitamina.

Uzimati 3,5 sata posle večere 150 mg artemisnina sa Omega 3 riblje ulje – 3 grama i jedan gtram C vitamina.

Ova tri dana kad se pravi pauza uzimaju se oko 150 mg gvožđa sa ferosulfatom sa oko 2 grama C vitamina.

Takodje može da se napomene povećanje efikasnosti kiseonikom u hiperbaričnoj komori o čemu možete pročitati u pomenutom članku a takođe pomaže i MSM prašak.Takođe se preporučuju ginsenkoidi koji povećavaju apsorbciju artemisinina i povećavaju koncentraciju u ćelijama i kiseonik u kapima koji povećava oksidaciju organizma.Pored ginsekoida propustljivost ćelijske membrane povećavaju i saponini.

Preparati koji povećavaju efikasnost artemisnina preporučeno od dr. Signh:

Kapsule Bitrata – jedna kapsula dnevno

 

Preporučeno od doktora Hoang:

Lymphasol 3-4 kapsule dva puta dnevno sa artemisninom.

L-Carnitine 1 kapsula dva puta dnevno sa artemisninom.

Germanium 132 1 kapsula dva puta dnevno sa artemisninom,posebno bitno kod plućnih bolesti.

Minecel 3 kapsule 2 puta dnevno

Fumacell i Mitosol,veoma bitno kod tumora mozga.

Takođe svaki metod alternativnog lečenja mora da bude propraćen određenom dijetom. O osnovnim principima dijete možete više pročitati ovde

Facebook komentari